Motokrossipidu Holstre-Nõmmel sai päeva lisaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel kogunevad Holstre-Nõmmele mõõtu võtma motokrossiharrastajad.
Nädalavahetusel kogunevad Holstre-Nõmmele mõõtu võtma motokrossiharrastajad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaal Holstre-Nõmmel peetava «Mulgikakerduse» korraldusmeeskond on osalejate suure huvi tõttu nihutanud võistluspäevad 2. ja 3. oktoobrile.


Tänavu viiendat korda peetav MMM ehk mehaanikute mitteametlikud meistrivõistlused ja nende sõprade üleriigilised meistrivõistlused «Mulgikakerdus» pidi esialgu peetama 1. ja 2. oktoobri.

«Otsustasime anda osalejatele rohkem sõiduvõimalust,» selgitas üks motospordiürituse korraldajaid Toomas Triisa. «Varem oli reedene päev poolik ja laupäeval täispikk võistluspäev, nüüd on meil kasutada kaks pikka päeva.»

Triisa selgitusel jääb reede, 1. oktoober osalejate saabumise ja registreerimise päralt ning õhtul leiab peotelgis aset tutvumisõhtu. «Laupäev ja pühapäev on hommikust õhtuni täis eri sõite.»

Algul kavandatud võistlusklassidele on korraldajad lisanud veel ühe. 85 Open sõidus saavad vanusest olenemata osaleda kõik soovijad, ainus tingimus on see, et mootorratas peab vastama 85 cm³ masinaklassi tehnilistele nõuetele. Erinevalt teistest kavas olevatest võistlusklassidest võivad seal startida ka võistluslitsentsiga krossimehed. «Ootame selle klassi starti praegusi MX1 ja MX2 sõitjaid, et meenutada vanu aegu ja proovida vastu saada meie praegustele noortele staaridele,» lausus Toomas Triisa.

Korraldajate sõnul on 2. ja 3. oktoobril Holstre-Nõmmel peetav MMM rohkem motofestival kui võistlus. Tegemist on kiirelt populaarsust kogunud sportliku peo viienda aastapäevaga ning seda on otsustatud ka väärikalt tähistada.

Laupäeval kell 20 avab uksed peotelk, kus fänniklubid võistlevad inimpüramiidi ehitamises. Seejärel vaadatakse üle eelmise aasta MMM-i videokokkuvõtte ja kell 22 tuleb lavale ansambel The Belka, kelle tund aega hiljem vahetab välja ansambel Vennaskond.

Täpsem info MMM-i ehk «Mulgikakerduse» kava kohta on saadavad ürituse kodulehel www.mulgikakerdus.ee
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles