Õpetaja tapmise põhjused selguvad kinniste uste taga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kell 8.05 sisenes kohtunik Aivar Hint kohtusaali, et alustada suurt tähelepanu pälvinud tapmisprotsessi eelistungit. Kohtusaalis oli lisaks ajakirjanikele prokurör Kaire Hänilene (vasakul), tapetud õpetaja esindaja Margo Normann (tema kõrval), kaitsja Mihkel Gaver (paremal) ja kahtlusaluse isa Vahur Ruut (seljaga). Veerand tundi hiljem kuulutati protsess kinniseks.
Eile kell 8.05 sisenes kohtunik Aivar Hint kohtusaali, et alustada suurt tähelepanu pälvinud tapmisprotsessi eelistungit. Kohtusaalis oli lisaks ajakirjanikele prokurör Kaire Hänilene (vasakul), tapetud õpetaja esindaja Margo Normann (tema kõrval), kaitsja Mihkel Gaver (paremal) ja kahtlusaluse isa Vahur Ruut (seljaga). Veerand tundi hiljem kuulutati protsess kinniseks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pole sugugi võimatu, et põhjused, miks võttis 15-aastane koolipoiss mullu 27. oktoobril kooli kaasa relva ja tappis keset saksa keele tundi oma õpetaja, jäävad veel aastateks saladuseks.

Eile hommikul otsustas Viljandi kohtumaja kohtunik Aivar Hint, et rahuldab tapmises süüdistatava poisi kaitsja taotluse ja muudab protsessi kinniseks. See tähendab, et ükski inimene, keda spetsiaalselt kohtusaali ei kutsuta, sinna ei pääse ning prokuröri süüdistus, kaitsja vastuargumendid, pealtnägijate tunnistused ja süüaluse põhjendused jäävad nelja seina vahele. 

Isale on poja tegu mõistetamatu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles