Koledad tänavad kaetakse kangaga

, hellat.vellet@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki Viljandi linnajuhid on loobunud mullu sügisel tärganud mõttest katta vanalinna kaks kõige koledamat tühja maja hansapäevade ajaks kangaga, millele on trükitud sama hoone korrastatud fassaadi pilt, võib riie sel ajal siiski kasutust leida. Uus idee on peita selle alla kõige katkisemad tänavad.

Niisuguse plaaniga võiks selgituste kohaselt tabada kaks kärbest ühe hoobiga. Esiteks paraneks märgatavalt linnapilt, teisalt aga hoitaks kokku teede joonimisele kuluvat raha, sest märgistuse saab kattematerjalile kerge vaevaga visandada. Samuti joonistatakse sellele mööda kalli ilmega kõnniteid jalutavad sõbraliku näoga lemmikloomad.

Sakala teada sündis niisugune mõte pärast seda, kui selgus, et Tšehhis asuv ettevõte Dubnový Blázen on majade katmiseks mõeldud kangapaanid ennatlikult valmis teinud. Et teine külg on joonistustest puutumata, on võimalik need pahupidi keerata ning tänava katmise tarbeks ümber lõigata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles