Kehralased lahkusid Viljandist võiduga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC mängijad (kollastes särkides) pidid meistriliiga avakohtumises alla vanduma HC Kehrale.
Viljandi HC mängijad (kollastes särkides) pidid meistriliiga avakohtumises alla vanduma HC Kehrale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi HC läks kolmapäeval Eesti käsipalli meistrivõistluste esimeses kohtumises vastamisi HC Kehraga ja pidi kodupubliku ees tunnistama kuueväravalist kaotust.


Mulluste tiitlivõistluste neljanda koha omaniku Viljandi HC ja hõbedase meeskonna HC Kehra vastasseis pakkus nii mängijate kui kohtunike poole pealt üksjagu kummalisi lahendusi.

Avapoolaja 12:19 ja kogu mängu 26:32 kaotanud Viljandi esindus oli selgelt hädas väravate vormistamisega — alanud hooajaks Chocolate Boysist HC Kehrasse kolinud eksviljandlane Mikola Naum osutus talle liiga sageli ületamatuks takistuseks.

Viljandlaste treeneril Lembit Nelkel mängijatele suuri etteheited polnud, pigem leidis ta võistkonnas positiivseid arenguid.

«Parandada on meil veel paljut, kokkuvõttes mängisime aga päris korralikult,» lausus ta ning lisas: «Suurepärase esituse tegid Vitali Vorobjov ja Kristo Voika ning rõõmu valmistab nooremate meeste esiletõus.»

Mängu statistikat vaagides nentis Lembit Nelke, et kui viljandlased teenisid kaheksa kaheminutilist karistust, siis vastastele ei määratud ühtegi.

«Kui kohtumisest 16 minutit väljakul vähemuses olla, on niisugune kaotus normaal­ne,» arutles ta. «Tuleb välja, et oleme sellised röövlid, keda kõik vastased kartma peavad.»

Üheks karistuste säärase vahekorra põhjuseks pidas Nelke viljandlaste nigelat näitlemisoskust.

«Kehra mängijad teevad platsil ära kõik samad trikid, ent karistusi ei järgne. Nad tegutsevad lihtsalt kavalamalt ja varjatumalt, samas võimendavad kõiki enda vastu toimepandud rikkumisi,» kõneles ta.

Turniiri avakohtumise ilma ühe liidri, vigastuse tõttu varumeeste pingil istunud Marko Koksita pidanud Viljandi HC suuremad väravaviskajad olid Kristo Voika 11 ja Vitali Vorobjov seitsme tabamusega.

Märkimisväärne on seegi, et viljandlased luhtasid mitu oma kiirrünnakut ja jätsid realiseerimata kolm seitsme meetri karistusviset.

Lembit Nelke sõnul muutub käsipall üha kiiremaks ja vastupidavuse osa aina kasvab, seepärast pöörab meeskond jätkuvalt suurt rõhku mängijate füüsilisele ettevalmistusele.

«Füüsiliselt peamegi vastu, aga meie pallikäsitsus jätab veel soovida,» nentis treener.

Järgmine Eesti meistrivõistluste kohtumine on Viljandi HC-l 30. septembril Viimsis Chocolate Boysiga. Eeloleval pühapäeval kell 16 peab Viljandi spordihoones oma esiliiga avamängu Viljandi spordikooli võistkond. Tema vastu astub Põlva Tarbijate Ühistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles