Koos onne ehitanud sõbrannad rajavad 650-ruutmeetrise mängumaa

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rita Pomber (vasakul) ja Rael Tavaste on viimasel ajal palju kokku puutunud  ehitusmaterjalide maailmaga, sest järgmise nädala jooksul peaks jõudma lõpule Jakobsoni keskuse teise korruse ruumide remont. Siis asuvad lapsepõlvesõbrannad mängumaa ruume sisustama, et mais selle uksed avada.
Rita Pomber (vasakul) ja Rael Tavaste on viimasel ajal palju kokku puutunud ehitusmaterjalide maailmaga, sest järgmise nädala jooksul peaks jõudma lõpule Jakobsoni keskuse teise korruse ruumide remont. Siis asuvad lapsepõlvesõbrannad mängumaa ruume sisustama, et mais selle uksed avada. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ramsilt pärit lapsepõlvesõbrannad Rita Pomber ja Rael Tavaste, kes on üles kasvanud onne ja lumekindlusi ehitades, viivad Jakobsoni keskuse teisel korrusel täide ideaalse mängumaa unistust. 

Alles kolm nädalat tagasi sobilikud ruumid leidnud Pomber ja Tavaste hakkasid mõtlema, mida nad oma lapsepõlves näha oleksid tahtnud – näiteks mängumaja, kus on korralik sisustus ehtsa kodu mängimiseks. «Mõtlesime, et kui lapsed on päeval ära mänginud, lähme öösel sinna ise mängima,» rääkis Rita Pomber naerdes mängumajakesest, millest saab üks keskuse mängukoht.

Lõviosa 650 ruutmeetri suurusest pinnast täidab aga liikluslinnak, kus lapsed saavad lisaks mängimisele liiklusohutust õppida. Eile käisid mängumaa tegijad kohtumas maanteeameti juhtivspetsialisti Sirli Leieriga, kellega arutatigi liikluslinnaku projekti. Muu hulgas ka seda, et mängumaailmas kehtiksid pärisliikluse reeglid: elektriautode roolis tuleb hoida pikivahet ja kasutada turvavööd ning ATV-ga sõites kanda kiivrit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles