Kooliõpetajast vähem teenivad lasteaednikud küsivad palgalisa

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaias töötava õpetaja miinimumpalk on Viljandis kolmandiku võrra väiksem kui tema koolis töötaval kolleegil. Lasteaedade juhid asusid nüüd oma töötajatele selget palgatõusu nõutama.
Lasteaias töötava õpetaja miinimumpalk on Viljandis kolmandiku võrra väiksem kui tema koolis töötaval kolleegil. Lasteaedade juhid asusid nüüd oma töötajatele selget palgatõusu nõutama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi lasteaedade juhatajad pole nõus linnajuhtide arvamusega, et lasteaiaõpetajatele peaks piisama  viieprotsendilisest palgatõusust, ja küsivad 12,5 protsenti palgalisa.

Sadakond lasteaiaõpetajat, kes Viljandi kuues lasteaias iga päev väikseid lapsi kasvatavad ja õpetavad, saavad ühes kuus haridusest ja staažist olenevalt 600–700 eurot, millest arvatakse maksud maha. Samal ajal algavad nende tavakoolis lapsi õpetavate kolleegide palgad 900 eurost. Vähemalt sellise miinimummäära on riik õpetajatele kehtestanud.

Tavakooli õpetajatele annab palgaraha riik, lasteaiad on aga täielikult omavalitsuste ülalpidamisel ning lasteaiaõpetajate palga suuruse määrab volikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles