Amfiib Anzori Barkalaja viisteist akadeemilist aastat hõimujuhina

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anzori Barkalaja
Anzori Barkalaja Foto: Kristi Kivestu

Esimene kord, kui Viljandi kultuuriakadeemia praegune direktor Anzori Barkalaja laiema avalikkuse tähelepanu püüdis, oli hittsaates «Reisile sinuga», kus ta reisikaaslast otsides seina taga istuvate neiude vastused arvutisse toksis.

Veidi madalamal orbiidil oli Barkalaja lennanud juba varemgi, näiteks Eesti tipptasemel judokana, ent kultuslikust tutvumissaatest suuremat lava oli üheksakümnendatel raske ette kujutada. «Reisile sinuga» oli igale perele peaaegu kohustuslik meelelahutusprogramm, mida vaatas 400 000 inimest ja kus osalejaid arvustati hiljem nii koolis kui tööl. 

Barkalaja oskas silma paista. Tol ajal polnud enamikul kodus isegi kõige algelisemat lauakompuutrit, millega «Tetrist» mängida. Stuudiosse saabumine sülearvutiga oli seetõttu midagi täiesti enneolematut, millest võib välja lugeda ka Barkalaja kiindumust infotehnoloogiasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles