Hambuni relvastatud mehed haaravad mõõga

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu klubi Turm võitleja Jaan Murumets ehk Barbar on püsinud Eesti keskaegse võitluse turniiride võitjate hulgas juba neli aastat ning oli mullu suvel Horvaatias rahvaste lahingus Eesti esivõitleja duellide kategoorias.
Tartu klubi Turm võitleja Jaan Murumets ehk Barbar on püsinud Eesti keskaegse võitluse turniiride võitjate hulgas juba neli aastat ning oli mullu suvel Horvaatias rahvaste lahingus Eesti esivõitleja duellide kategoorias. Foto: Erakogu

Laupäeva keskpäeval algavad Viljandi vanas lennukitehases esimesed avatud Eesti meistrivõistlused keskaegses võitluses. Osa saab võtta töötubadest ja ajaloolistest mõõduvõttudest.

«Elava ajaloo päev Viljandis on meeleolukas ettevõtmine, millel osalejad saavad täiendada oma ajaloolisi ja pärandkultuurilisi teadmisi ise kaasa lüües,» ütles mittetulundusühingu Eesti Ajaloolise Mõõgavõitluse Liit esindaja Raivo Ird. «Saab kuulata loengut, valmistada ise endale juhendaja abiga keskaegseid vöökotte või muid ajastule omaseid esemeid, proovida keskaegseid rõivaid ja relvi ning erinevaid võitluskunste. Tegevust jätkub igas vanuses ajaloohuvilisele.»

Päeva naelaks peavad korraldajad kell 13 algavat vaatemängu: keskaegse võitluse avatud Eesti meistrivõistlusi. Nende tulemuste põhjal pannakse kokku tänavune rahvusmeeskond, kes sõidab Eestit esindama keskaegse võitluse maailmameistrivõistlustele ehk rahvaste lahingule, mida peetakse 7.–10. maini Prahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles