Oranž toob tervist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vikipeedia andmetel soovitatakse porgandeid süüa eriti südame- ja veresoonkonna- ning maksa- ja neeruhaigetel. Neid määratakse hüpo- ja avitaminoosi ning kehvveresuse ennetamiseks ja raviks.

Värske porgand aitab ravida A-vitamiini puudusest tingitud nägemishäireid. Juurikate ja mahla sage tarvitamine tugevdab organismi ning suurendab vastupanuvõimet nakkushaigustele ja halbadele keskkonnatingimustele.

Kergelt lahtistava toime tõttu saab porgandimahlaga leevendada kõhukinnisust ja hemorroide. Mahla joomine vahetult enne sööki alandab maomahla happesust, leevendab suus põletikku ja väikelastel soori.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles