Juhtkiri: Uus vedur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Bussijaama ümbrus on Viljandi ärikeskus, kuid paberile pandud plaanide kohaselt võiks see olla neli-viis korda suurem.


Praegu on ärikvartali südameks 6000 ruutmeetri suurune Centrum, mida toetavad paar pisemat ostukeskust ning bussijaam, mis tegelikult on ju pisike kaubamaja. Paar aastat tagasi avaldatud plaanide kohaselt peaks selles piirkonnas olema Tallinna Kaubamaja 25 000 ruutmeetri suurune Viljandi esindus. Ka Centrum peaks ulatuma ühe suure hoonena bussijaamani ja seal peaks olema kaks korda enam ruumi kui praegu.

Paraku on kõik need laiendamise mõtted seisma pandud, sest omanike meelest pole õige aeg kaubanduspinda ehitada. Tundub, et see seis sobib kinnistu omanikele, sest keegi ei kaota.

Tallinna Kaubamajal on teed Viljandisse laienemiseks avatud, sest kõrval asub konkurendina vaid Centrum. Kuniks tema suurenema ei tõtta, on kaubamajal aega valida ehitamiseks sobivaimat aega.

Centrum on veelgi paremal positsioonil, sest selle omanikud ja rentnikud on ainsad, kes tegelikult raha teenivad. Laienemine tooks kaasa rendihindade alanemise ning seda kinnisvaraarendaja ei soovi. Rentnik on aga valmis ruutmeetri eest ehk rohkemgi maksma, teades et konkurendid ümbruskonda ei mahu.

Nüüd on küsimus, mida plaanib vangla omanik Eften Capital. Ta peab läbirääkimisi kõigiga, kes võiksid selles piirkonnas tegutsemise vastu huvi tunda. Põgusalt olevat ta vestelnud ka kaubanduskettidega.

Huvitatute seas võib olla Prisma, kes on Viljandis ideaalset kohta otsinud juba aastaid. Kui Eften leiab suured rentnikud ja alustab kaubamaja ehitamist, läheb teistelgi kiireks. Centrumi rentnikest muutuks ilmselt eriti läbematuks Rimi, kes niigi peab tegutsema supermarketi jaoks imeväiksel pinnal.

Uus poiss on linnas! Kas ta tõmbab vedurina paigalt ka vanad olijad, on raske arvata. Ehk oleme aasta pärast targemad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles