Martin Lehemets uuendas Eesti rekordit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Lehemets
Martin Lehemets Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval Tallinnas peetud heitjate seeriavõistlusel parandas Viljandimaa mees Martin Lehemets Eesti juunioride 33 aastat püsinud vasaraheite tipptulemust kahe meetri võrra.



19-aastane Viljandi kergejõustikuseltsi Sakala liige tegi suurepärase seeria, mille krooniks oli rekordtulemus 73.53. Senine kuuekilose vasaraga saavutatud rekord 71.32 pärines 1980. aastast ja kuulus Aivar Räni nimele.

Martin Lehemets nentis, et Tallinna võistlus läks tal hästi: parimaks jäänud sooritusele kõrval ületas ta veel kahel katsel oma senist isiklikku tippmarki.
«Tegelikult pole mu võistlusvorm praegu kuigi hea,» tunnistas ta. «Sain aga pingevabalt heita ja tehniliselt katsed õnnestusid,» lisas ta.

Tallinna tehnikakõrgkoolis õppiv Lehemets lihvib praegu oma oskusi Toivo Ruudu juhendamisel. Põhjalikumalt on ta sellele alale pühendunud neljal viimasel hooajal.

Tänavu on sportlasel olnud nii suuremaid ja väiksemaid õnnestumisi kui ka pettumusi. Juulis peetud juunioride maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonis ta kolme katsega tulemust kirja ei saanud. 4. septembril Rootsis Söderhamnis asetleidnud Põhjamaade ja Balti riikide U-23 vanuseklassi mõõduvõtul sai ta aga 7257-grammise vasaraga kirja tulemuse 60.95 ning oli sellega viies. «Korralik tulemus,» hindas ta seda ise.

Ehkki tänavune kergejõustiku hooaeg läheneb lõpusirgele, soovib Martin Lehemets oma nimele kirjutada veel juunioride klassi täiskasvanute vasaraga sooritatavat rekordit. Viimast aastat juunioride sekka kuuluva mehe isiklik rekord on praegu 64.53, Eesti tipptulemus on aga Jüri Tamme 1976. aastal heidetud 66.86.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles