Ajaloo võimsaima kultuurisündmuse ootel

, Viljandi linnavalitsuse pressiesindaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan-Kristjan Konovalov
Johan-Kristjan Konovalov Foto: Marko Saarm / Sakala

​JUUNI ALGUL on Viljandis võimsaim kultuurisündmus, mida meie linn on kunagi näinud – 35. rahvusvahelised hansapäevad. Praeguseks on oma tulekust teada andnud 72 linna ligi 1400 osalejaga. Ligemale pooled ehk 35 hansalinna tulevad siia Saksamaalt. Need on Viljandi kohta väga suured ja uhked arvud ning meil ei ole mingit põhjust neid häbeneda. Varasemate korraldajate kogemused on näidanud, et mõned linnad avaldavad osalemiseks soovi viimasel minutil, seega võivad arvud veel suureneda.

 

Möödunud nädalal arutles ajaleht Sakala põhjuste üle, miks ei ole täitunud korraldajate aasta tagasi välja öeldud ennustused osalejate arvu kohta. 80 linna 2000 osalejaga said välja hõigatud pärast varem Eestis ja Viljandiga sarnastes linnades peetud rahvusvaheliste hansapäevade osalejate arvu analüüsimist. Tulemustele oli lisatud ka mõõdukas kogus optimismi, sest lati peab kõrgeks seadma. Samuti oleks selline osalejate arv absoluutne piir, millega me toime tuleksime.

Korraldajad on praeguse võõrustatavate osalejate arvuga rahul. 72 linna 1400 inimesega on ikkagi väga suured arvud, aga just nii suured, et saame nendega hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles