Ehitaja alustab prügilas tööd

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügila
Prügila Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnavalitsus ja aktsiaselts Skanska EMV sõlmisid nädala algul lepingu Viljandi prügila sulgemistööde tegemiseks. Töid alustatakse tuleval nädalal ning plaanitav valmimisaeg on 2012. aasta oktoober.

Lepingu maksumus on 26,37 miljonit krooni.

Tööde käigus ehitatakse gaasikogumisjaam, kuhu kogutakse ning kus põletatakse prügilast eralduvad kahjulikud kasvuhoonegaasid. Lisaks rajatakse süsteemid, mis takistavad toksiliste ainete sattumist maapinda ning põhjavette. Hiljem prügila kaetakse ning kujundatakse ümber haljasalaks.

Viljandi abilinnapea Rein Triisa sõnul on kohustus sulgeda need jäätmete ladestusalad, mis ei vasta eurodirektiividele. Viljandi prügila sulgemiseks kuluv raha tuleb 90 protsendi ulatuses Euroopa tõukefondidest.

Skanska EMV on Skanska Oy tütarfirma, mis on Skanska esindus Eestis. Alates 2000. aastast Skanska kontserni kuulunud Skanska EMV on üks Eesti suurematest ehitusfirmadest. Firmas töötab 240 inimest ja selle käive oli 2009. aastal ligikaudu 49,2 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles