Piret Anieri suur unistus väikesest koolist

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Anier
Piret Anier Foto: Kristi Kivestu

Kui kõik läheb nii, nagu Piret Anier ja tema mõttekaaslased soovivad, teeb sügisel Viljandis uksed lahti uus erakool. Plaanis on avada pisike põhikool, mille väikestes klassides oleksid ühendatud akadeemiline õpe ja huviharidus.

Ometi on Eestis praegu koolide sulgemise aeg.  Järjest tuleb sõnumeid selle kohta, kuidas üks või teine tore väikekool on sunnitud uksele raske tabaluku riputama. Alates 1995. aastast on ainuüksi Viljandimaal jäädavalt kinni pandud paarkümmend kooli. Mõni maja on ümber kohandatud elamuks, mõni seisab tühjana, mõnest võib saada killustik. Õige mitu kooli vaagub hinge. Kuna järgmiste kohalike valimisteni on veel aega, võib arvata, et linnad ja vallad julgevad vastu võtta väga ebapopulaarseid otsuseid.

Kas siis erakooli elluaitaja, Viljandi kunstikooli arhitektuuriringi juhendaja Piret Anier üldse uudiseid ei jälgi? Või on ta millestki valesti aru saanud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles