Viinatootja tasus riigile võlga

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LAURI ALVER/SAKALA

Esmaspäeval Eesti kümne suurema maksuvõlglase sekka kerkinud joogitootja Liiwi Heliis alustas eile riigile maksude tasumist ja vähendas võlasummat 10 miljoni krooni võrra.


Kui veel esmaspäeval oli joogitootja, kes on Tallinnas registreeritud, kuid peab tehast Paistu vallas Holstres, riigile võlgu enam kui 21 miljonit krooni, siis teisipäeval maksis firma riigile 10 miljonit ära. Tema maksuvõlg riigi ees on praegu 11 448 441 krooni.

Liiwi Heliisi omanik Aivis Ohtla teatas, et võla vähendamine jätkub ning pankrotiohtu firmal ei ole. Paistu tehas töötab ettevõtte kinnitust mööda endise hooga.
Nii väikest maksuvõlga, kui on praegu, pole Liiwi Heliisil olnud juba paar kuud. Augusti algul oli firma maksu- ja tolliametile võlgu üle 14 miljoni krooni.

Nii alkohoolseid kui karastusjooke tootev Liiwi Heliis teenis mullu 194,5 miljonit krooni müügitulu ja sai seejuures ligi 400 000 krooni kahjumit. Aasta varem oli puhaskasum 1,7 miljonit krooni.

Maksuvõlg on hakanud kerkima ka piimatootjal Tere, kelle üks suuremaid tootmisüksusi asub Viljandis. Eilseks oli ettevõtte maksuvõlg 12 miljonit krooni ning juunist alates on see järjest kasvanud.

Tere omanikfirma, aktsiaseltsi Luterma põhivõlg riigi ees on koguni 32,2 miljonit krooni.

Viljandis Raua tänaval kohukesi ja kohupiima tootvas tehases töötab 124 inimest ja maksuvõlg pole tootmist vähendanud. Sel aastal on tehasesse hoopis 25 inimest lisaks palgatud.

Eesti suurim maksuvõlglane on Maardus tegutsenud ja nüüdseks pankrotistunud kütuste hulgimüüja Saltreks, kes jättis riigile tasumata koguni 139 miljonit krooni. Kahe kuuga pole Eesti saja suurema maksuvõlglase võlg muutunud ning ulatub maksu- ja tolliameti andmetel kokku 1,36 miljardi kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles