Kalle Jents: Ekslinnapeal on halb mälu

, Viljandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Kalle Jents
Viljandi linnapea Kalle Jents Foto: Elmo Riig / Sakala

TEISIPÄEVASES «Sakalas» nimetab ekslinnapea Malle Vahtra valeks väidet, et Arkaadia aia projekt valmis tema ametiajal. Siinkohal tuletan meelde sündmuste kulgu.


7. JUUNIL 2005 kirjutas tolleaegne linnapea Malle Vahtra alla töövõtulepingule osaühingu ZIZI&YOYO esindaja arhitekt Veronika Valguga. Lepingu kohaselt pidi too koostama Arkaadia aia eskiisprojekti ja selle üle andma sama aasta 11. juuliks.

Arhitektuuriameti töötajate seletuste järgi oli Arkaadia aia tarvis eskiislahendusi tellitud juba 2004. aastal ja Veronika Valgu töö valiti välja kolme projekti hulgast 2005. aasta suvel.

Nimetatud eskiisprojekt nägi lepingu kohaselt ette kõiki Arkaadia aia põhimõttelisi lahendusi, muu hulgas betoonist vallikraavi purskkaevudega ja ronimispuud. See oligi põhiprojekti koostamise aluseks ja enamik selles ettenähtud lahendusi on nüüdseks ellu viidud.

MALLE VAHTRA lahkus linnapeaametist teadaolevalt 2005. aasta novembris ning tema väide, et linnavalitsus enne 2006. aastat nimetatud probleemiga ei tegelnud, tekitab pehmelt öeldes hämmastust. Lepingul on must valgel Malle Vahtra allkirjad ja see on linnavalitsuse arhiivis olemas.

Mis puutub ekslinnapea viidatud kahele linnavalitsuse korraldusele, siis 2006. aasta veebruaris algatati kogu kvartali detailplaneering, millest tulenevalt on Arkaadia aeda kerkinud ja kerkimas uued hooned. Nimetatud korraldus ei puudutanudki otseselt Arkaadia aia ehitusprojekti.

KOGU LOO juures on kõige kurvem see, et ajakirjaniku küsimustele vastates ei soovinud ma ekskolleegi milleski süüdistada, paraku leidsid mu sõnad teistsugust tõlgendust.

Minu soov oli arutleda selle üle, miks tulemus niisugune on. Juhtisin lihtsalt tähelepanu, et Arkaadia aia kavandamine toimus pikema perioodi vältel mitme linnapea ja linnavalitsuse ajal ning mina ametisse astudes projektiga tõepoolest enam ei tegelnud.

SELLEL, MIKS Arkaadia aia projekt täiel määral õnnestunud ei ole, on palju põhjusi ning projektiga on olnud seotud väga palju inimesi, kes on omal ajal teinud suuremaid või väiksemaid vigu, mina kindlasti teiste hulgas. Kahjuks näib, et julgust oma vigu tunnistada on antud üsna vähestele.

Igal juhul leian, et ekslinnapea võlgneb mulle vabanduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles