Linnapea pole alluva süüdistustega päri

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Jents
Kalle Jents Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnapea Kalle Jentsi sõnul olid Arkaadia aia ehitusel tehtud muudatused tingitud halvast projektist, mitte vajadusest linna raha kokku hoida.


«Põhiprojekti kvaliteet oli väga halb ning linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri peab oma kümne tööaasta suurimaks veaks just seda, et niisuguse projekti alusel üldse riigihange välja kuulutati,» nentis linnapea Kalle Jents.

Ehituse käigus selgus, et projekt oli muinsuskaitsjatega kooskõlastamata ning mitut tööd ei lubatud teha. Sel põhjusel muutuski põhjatorni kavandatud trepistik sikusarve meenutavaks kivisillutiseks ning ära jäeti ka aia teise otsa mõeldud pergola.

Töö muutus küll 800 000 krooni odavamaks, kuid linnapea väitel oli põhjus ikkagi see, et ideid ei lubatud ellu viia, mitte soov raha kokku hoida.

Algul kavandatud nelja meetri kõrgused ronimisredelid ja karussellid jäid projektist välja ohtlikkuse tõttu. «Redelite ohtlikkusele juhtisid tähelepanu riigihankel osalenud pakkujad ja arhitekt ei suutnud pakkuda ammendavat lahendust, kuidas neid ohutuks muuta,» meenutas Jents.

Mootoriga karussellidel polnud lasteatraktsioonidele nõutavat sertifikaati. Pinkide asukoht olevat projektijärgne. Disaini muutmist põhjendas linnapea vajadusega muuta pinke praktilisemaks.

Linnapea sõnul ei tellitud Marko Männiku soovitatud tööprojekti seetõttu, et üldise praktika kohaselt lastakse tööjoonised teha ehitajal.

Ehitust meenutades tunnistas Kalle Jents, et tema kõrvu olid jõudnud küll kaebused projekti üle, kuid Männikult selle parandamiseks ettepanekuid ei tulnud.
Sellega, et linnavalitsuse ametite koostöö ei suju alati soovitud määral, oli Jents nõus.

Oma sõnul ootas linnapea peaarhitekti sekkumist, kuid suure osa ehitusajast oli too kas korralisel või isapuhkusel.

«Pean tunnistama, et praegu on mul peaarhitektist olnud rohkem tuge kui Arkaadia aia ehituse ajal,» sõnas Jents. «Ta tunnetab nüüd paremini oma rolli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles