Läbirääkimised ümber palava pudru

Peeter Olesk
, vaatleja Tartumaalt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Peeter Langovits («Postimees»)

PUDER ON PALAV, sest riigikogu uue koosseisu esimene istung toimub kümne päeva jooksul arvates riigikogu valimiste tulemuste väljakuulutamisest, seega vaiete läbivaatamise ja sellekohaste otsuste lõpliku langetamise järel. Esimesel istungil tuleb valida riigikogu esimees, mis tähendab, et tema erakondliku kuuluvuse ja isiku suhtes on kokku lepitud juba varem. See on võimalik, kui koalitsioonilepingu mustand on valmis ja vabariigi president saab teha inimesele, kelle isikliku ja erakondliku platvormi taga seisab töövõimelise koalitsiooni moodustamiseks küllaldane hulk hääli, ettepaneku moodustada valitsus. Alates nende ridade kirjutamisest seega umbes kahe nädala möödudes. Kuid võtame nendest nädalatest maha vähemasti paar, reaalselt aga viis päeva ja veel paar päeva koalitsioonilepingu teksti viimistlemiseks.

Tegelikult on läbirääkimised ajapuuduses. Kõige rohkem kannatavad selle tõttu need teemapunktid, mis on lükkunud eelläbirääkimiste päevakorra lõppu, muu hulgas ka põllumajandus koos kalandusega.

VÕTSIN VAEVAKS uurida selles suhtes Isamaa ja Res Publica Liidu programmi põllumajanduslikku alaosa. Uurida polnud seal aga õieti midagi, sest arvutusi ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles