Kohvik viib potid ja pannid teispoole järve

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fellini järverestoranis saab juuni algul hõrkude roogade kõrvale nautida maalilist vaadet Viljandile.
Fellini järverestoranis saab juuni algul hõrkude roogade kõrvale nautida maalilist vaadet Viljandile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Fellini kohviku pidajad plaanivad hansapäevade ajaks Viljandi ranna vastaskaldal, ajaloolise paadimehe randumiskohas üles panna ajutise toitlustuskoha. Samas paigas asus XIX sajandil legendaarne suverestoran Altona.

Külalisi hakkavad järverestorani vedama paadimehed, kuid sinna võib ette võtta ka jalgsimatka ümber järve. Fellini kohviku programmi- ja teenindusjuhi Maarja Zelinski sõnul lüüakse loodusesse püsti korralik restoran, kus saab broneerida laudu ja tellida toitu. Külaliste registreerimisega tehakse algust 1. aprillil ja kui kõik läheb plaanikohaselt, on pidustuste ajaks kohad juba ette ära kaetud.

Seepärast tuleb peakokal juba vaikselt järverestoranile menüüd koostama hakata.  Konkreetseid hõrgutisi Zelinski veel üles lugeda ei tihanud, kuid rõhutas, et  kõik valmistatakse lähiümbruse värskest toorainest. «Kokale on antud vabad käed. Nii saab ta katsetada ka maailmaköögi retseptidega,» märkis programmi- ja teenindusjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles