Lõkkesäde avas kulu­põlengute hooaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa esimene kulu põles läinud pühapäeval Viljandi servas Suur-Kaare tänava ja raudtee vahel. Päästjate kohale jõudes olid inimesed põlengule juba piiri pannud.
Viljandimaa esimene kulu põles läinud pühapäeval Viljandi servas Suur-Kaare tänava ja raudtee vahel. Päästjate kohale jõudes olid inimesed põlengule juba piiri pannud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi erinevalt Valga- või Tartumaast said Viljandi päästjad läinud nädalavahetusel ja eile kulupõlengutele ühtekokku vaid kaks kutset, ei või päästeameti sõnutsi öelda, et siin oleks kulupõletamise vältimiseks ennetustööd teistest maakondadest rohkem tehtud.

Päästeameti nädalavahetuse väljakutsete loendist selgub, et kui Tartumaal käidi kulu kustutamas 13 ning Valgamaal üheksal korral, siis Viljandimaa päästjad said ühe väljakutse. Pühapäeval kell 14.33 teatati Suur-Kaare tänavalt, et lõkkest on süttinud kulu. Selleks ajaks, kui päästjad kohale jõudsid, olid ümberkaudsed inimesed tulest oma jõuga jagu saanud.

Aasta teine väljakutse tehti eile kell 16.46, kui Viljandi vallas Verilaske külas levis lõkkest alguse saanud kulupõleng metsanoorendiku alla. Kahjutuli hõlmas 3000 ruutmeetrit ning kohale tõtanud Viljandi päästjatel õnnestus sellele piir panna kell 17.03.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles