Salavõrgud olid jää pärast kauem Õisu järves

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile läksid inspektorid, kellel ei õnnestunud laupäeval salavõrkudeni jõuda, uuele katsele. Seekord saadi ebaseaduslikud püügivahendid kätte ning kalad lasti vabaks.
Eile läksid inspektorid, kellel ei õnnestunud laupäeval salavõrkudeni jõuda, uuele katsele. Seekord saadi ebaseaduslikud püügivahendid kätte ning kalad lasti vabaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Õisu järvel kalal käinud viljandlane teatas keskkonnainspektsioonile salavõrkudest, mille otsa ta oli laupäeval sattunud. Kuigi haugidel on kudemisaeg, ei suutnud kohapeal käinud inspektorid jõkke viivat teed samal päeval vabastada.

Võrgud jäid nädalavahetusel vette ja kalade teekond oli kudejõkke blokeeritud, sest keskkonnainspektsiooni käsutuses olev masin osutus liiga võimsaks, et seda üle jää ja kivide vabasse vette vedada.

«Irooniline lugu. Riik jõuab osta vahendeid, millega ei pääseta selliste kohtade juurde, kus kõige rohkem pätti tehakse,» ütles kalamees, kes teatas 14. märtsil keskkonnainspektsiooni numbrile 1313 rikkumisest Õisu järve Kõpu jõe poolses otsas. Tema sõnul põhjendaski kalakaitse inspektor võrkude vette jätmist sellega, et väikseim varustus on 15-hobujõulise mootoriga paat, millega oli ligipääs raskendatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles