Lainetavad teed – on küll midagi teha!

, ettevõtja, Viljandi linnavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Tuula
Tauno Tuula Foto: Elmo Riig

11. MÄRTSI SAKALA artiklis «Sügisel laotud pargiteed hakkasid kevadel lainetama» nenditi, et Viljandi raekoja akna alla parki laotud kõnniteed lainetavad, aga vähemalt esialgu pole selle vastu midagi teha. Kui tööd sügisel alustati, käisin ise kohapeal asja vaatamas ning pöörasin ametnike tähelepanu sellele, et ehitaja ei kõrvalda kõnniteede alt muldpinnast. Nimelt ainult muld või savi tekitab külmakerkeid. Kui tegemist oleks vajumisega, saaks ehitajat süüdistada ebapiisavas tihendamises. Tõsi, ka selliseid kohti on seal kaablikraavide kohal näha.

Seetõttu panebki mind imestama loos esitatud inseneri arvamus, et varasemas praktikas leidub külmakerkeid küll ja küll. Olen ise lasknud päris palju kivikatet panna ja neis paigus pole külmakerkeid olnud: olen üritanud järelevalvet hästi teha ja on olnud ka head ehitajad. Viljandi suurimal kivikattega platsil ehk turuplatsil oli samuti päris korralik ehitaja ja seal külmakerkeid sama hästi kui pole. Olid ainult mõned vajumised.

VEEL TORKAS artiklist silma, et süüdistati erakordselt karmi talve. Jätan talve karmuse hindamise lugejatele. Ent kui see talv oli erakordselt karm, siis on minu meelest kellegi mälu ikka lühike küll. Terve selle talve sai kaevetöid teha, sest keltsa paksus oli tühine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles