Paalalinna kool ootab vilistlasi aastapäevale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna gümnaasiumi direktor Aavo Palo
Paalalinna gümnaasiumi direktor Aavo Palo Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Paalalinna gümnaasium ootab laupäeval kõiki vilistlasi endale külla, et tähistada üheskoos 45. aastapäeva.


Koolijuhi kinnitust mööda ei jää see kokkutulek kindlasti viimaseks ning Paalalinna gümnaasium jätkab oma vilistlaste kokkukutsumist ka siis, kui Viljandi haridusvõrgu ümberkorraldamise järel saavad gümnaasiumidest põhikoolid.

Viljandi Paalalinna gümnaasiumi direktor Aavo Palo, miks korraldate vilistlaste kokkutuleku kuu aega varem, kui on õppeasutuse tegelik aastapäev?

Paalalinna gümnaasiumi aastapäev on tõesti 28. oktoobril. Varem oleme ka vilistlaste kokkutulekut korraldanud oktoobri lõpul, nüüd aga leidsime, et see ei ole parim variant.

Eelmisel aastapäeval kogunes koolimajja ligi 900 inimest ja ruum jäi neile üsna kitsaks. Selleks, et meie vilistlased mahuksid piduõhtul rahulikult olema ja liikuma, otsustasime tänavu teiste koolide eeskujul välja panna telgi, mis püstitatakse koolimaja hoovi. Seepärast nihutasimegi kokkutuleku soojemale ajale — üritame kinni püüda vananaistesuve.

Nii leiabki meie vilistlaste kokkutulek aset 18. septembril. Õpilaste, pedagoogide ja külalistega tähistame kooli aastapäeva oktoobri lõpul.

Kui palju rahvast kokkutulekule ootate?

Et vilistlasi on vahepeal juurde tulnud, siis loodame, et tulijaid on sama palju kui eelmisel korral või rohkemgi, umbes tuhat. Kokku on Paalalinna kooli lõpetanud üle kahe tuhande inimese.

Mis on koosviibimisel kavas?

Traditsiooniliselt on koolimaja lahti juba päeval. Kes soovib, saab tulla ja ringi vaadata, kooli muuseumi uurida ja klassiruumides istuda.

Kell 19 algab aulas aktus, kus esinevad meie kooli õpilased. Õhtu jooksul on soovijatel võimalik videoklassis jälgida videoprogrammi.

Peoõhtu peaesineja on ansambel Apelsin ning tema mängu vaheaegadel astuvad üles eri aastatel meie koolis tegutsenud bändid. Lavale tulevad meie viimane koolibänd Pool Ükskõik ja veidi varem tegutsenud Õ.I.P., mida vedas Tanel Kadalipp. Üles astuvad ka Hendrik Agur oma sõpradega ning Kait Lukka ansambliga Privy. Eks meil ole neid bände olnud veelgi, kuid nimetatud koosseisud võtsid kooli esitatud üleskutse vastu.

Ansamblid esinevad telgi pealaval ja alternatiivina on aulas disko. Seal teevad muusikat meie koolist välja kasvanud diskorid Mart Saar, Meelis Helbre ja Heiki Haapsal.

Väljas on ka toiduletid ja grillid. Majas pakutakse kohvi ja konjakit. Et taotlesime avaliku ürituse luba, on meil ka alkoholi müük kooskõlastatud. Turvafirma töötajad kedagi oma pudeliga sisse ei lase, sest klaastaara võib majas ohtlikke olukordi tekitada.

Kas see jääb viimaseks Paalalinna gümnaasiumi kokkutulekuks?

Ei jää! See, kui gümnaasiumist saab põhikool, ei muuda vilistlastele midagi ja kui kool saab 50-aastaseks, tullakse jälle kokku. Praegugi pole me ei öelnud nendele, kes on siin majas põhikooli lõpetanud ja tahavad kokkutulekul osaleda. Vilistlased jäävad meile ikka alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles