Karksi puumulgid on särtsu täis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katrin Johan

Laupäeval Karksi-Nuias peetud meefestivalil avati puuskulptuur «Tantsivad mulgid». Kahe figuuriga taies valmis kunstnik Martti Kalamehe kätetööna.

Avamisele olid tulnud naabervaldade juhid, teiste hulgas pidasid tervituskõne põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja Viljandimaa omavalitsuste liidu esimees Ene Saar.

«Me teame Brüsselit «Pissiva poisi» ja Kopenhaagenit «Merineitsi» skulptuuri järgi. Miks ei võiks Karksi vald jääda meelde just «Tantsivate mulkidega»?» ütles Seeder.

Ene Saar, kes on ühtlasi Paistu vallavanem, pani teistele Mulgimaa omavalitsusjuhtidele südamele, et plaan rajada igasse keskusesse mulgiteemaline puuskulptuur, on veel lõpuni ellu viimata. «Kus oma puumulk aasta pärast veel püsti pole, seal peab hakkama kuju asemel seisma vallavanem ise,» naljatas ta.

Karksi on neljas Mulgimaa vald, kes mulgimaise taiese püstitas. Helmes seisab «Mulgi naine», Abja- Paluojal «Mulgi mees» ja Paistus tervitab saabujaid «Istuv mulk». Karksi valla kuju on eelmainitutest mõõtmetelt väiksem, kuid koosneb kahest skulptuurist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles