Mineviku kaunitari masendav olevik

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandalt korruselt leiab kaks tuba ning duširuumi ja WC, mis on hoopis teisest ajast kui ülejäänud maja. Selle korteri ehitasid sinna enam kui kümme aastat tagasi kaks Soome kodanikku. Viimase poolteise kuu jooksul on laamendajad sinnagi jõudnud ja seintesse hulga auke teinud.
Kolmandalt korruselt leiab kaks tuba ning duširuumi ja WC, mis on hoopis teisest ajast kui ülejäänud maja. Selle korteri ehitasid sinna enam kui kümme aastat tagasi kaks Soome kodanikku. Viimase poolteise kuu jooksul on laamendajad sinnagi jõudnud ja seintesse hulga auke teinud. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Masendav. Selle sõnaga võiks kokku võtta Viljandi vanalinnas asuva endise kultuurikooli peahoone olukorra. Käimas on aga juriidilised protsessid, mis annavad selle maja suhtes uut lootust.

Ehkki kohus on majja sisenemiseks loa andnud vaid kinnistu sundmüüki korraldanud kohtutäituri esindajale, Pindi Kinnisvara maaklerile Siirius Sikkale, on aru saada, et tegelikult käiakse seal lahtimurtud väravate kaudu sisse ja välja kogu aeg. Säärane tihe liikumine pole aga kestnud rohkem kui poolteist kuud, sest just nii palju aega tagasi oli Sikka majas käinud enne selle nädala kolmapäeva, mil ta Sakala ajakirjanikele seal ekskursiooni korraldas.

Selle poolteise kuuga on majja kantud kümneid Lauaviina pudeleid, mis on arvatavasti sealsamas ka tühjaks joodud. Siseruumidest võib leida üksikuid niisuguseidki pudeleid, milles kunagi on olnud märksa kallim kraam. Ühes esimese korruse toas on istunud viskisõbrad ja teises on rüübatud rummi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles