Kommentaar: Krimm igatseb Ukrainat

, vaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Espenberg
Allan Espenberg Foto: Erakogu

Lähipäevil täitub aasta, kui Venemaa president Vladimir Putin eraldas Krimmi Ukrainast ja võttis selle oma riigi koosseisu.

Mullu 11. märtsil Krimmi «iseseisvusdeklaratsiooni» vastuvõtmisega alanud protsess lõppes juba kümme päeva hiljem, kui Putin allkirjastas seaduse Krimmi liitmisest Venemaaga. Krimmi inimesed olid eufooriast lõhkemas, kui pääsesid Ukraina riigi kütkeist ja jõudsid koduse Venemaa rüppe. Lisaks lubasid Moskva ametiisikud neile kõike, mida nad kuulda ihkasid: palju raha poolsaare arenguks, tõrgeteta veevarustust, gasifitseerimist, energeetilist sõltumatust, transpordi infrastruktuuri...

Aasta hiljem ei ole krimlased enam sugugi nii optimistlikud ja rõõmsad. Praegu on seis üsna nutune: nii toidu- kui tööstuskauba hinnad on kerkinud ulmelistesse kõrgustesse, aeg-ajalt pole vett või elektrit, kinnisvaraturg on seisakus, krediiti ei anta, pangakaardid on kehtetud, töötute arv aina kasvab. Lisaks on külmutatud ukrainlaste äritegevus Krimmis ning väiksed ja keskmised ärid on kokku kukkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles