Järvede jääolud muutuvad iga tunniga

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Viljandi ja Paala järve kate on pulkas ja ohtlik, siis Karula järve kattis eile 25 sentimeetri paksune jää, mis mõnes kohas oli valge ja mõnes läbipaistev.
Kui Viljandi ja Paala järve kate on pulkas ja ohtlik, siis Karula järve kattis eile 25 sentimeetri paksune jää, mis mõnes kohas oli valge ja mõnes läbipaistev. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänasest on Viljandi maavanema otsusega keelatud minna maakonna avalike veekogude jääle autodega ning sinna ei maksa kippuda ka jalgsi.

Et kevadine päike ja tuul muudavad jääolusid väga kiiresti ning eriti ohtlik võib olla rabe jää, näitas ka eilne Sakala ringkäik Viljandi järvedel. 

Tihti Viljandi järvel käiv harrastuskalamees Igor Nael lausus, et järve kaldad on jääst vabad, samuti näeb jääl sinakasmusti laike. See tähendab, et jää on vett täis, ja selle peale ei soovita Nael kellelgi minna. «Kevade poole võib ka pool meetrit jääd olla, aga kui see on pulkas, on see ohtlik. Seevastu hilissügisene kolme-nelja sentimeetri paksune jää on must ning sitke,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles