15 oksjonit läbi teinud maja müügist loobuti sootuks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laidoneri plats 8 hoone Viljandi vanalinnas laguneb juba aastaid.
Laidoneri plats 8 hoone Viljandi vanalinnas laguneb juba aastaid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Vähem kui kahe aasta jooksul korraldas kohtutäitur Viljandi vanalinnas Laidoneri platsi ääres asuva uhke hoone müügiks 15 oksjonit, mis luhtusid. Nüüdseks on lagunev maja enampakkumiselt üldse maha võetud.

Kohtutäitur Elin Vilippuse büroost anti Sakalale teada, et täitemenetlus majaomanik Virgo-Jürgen Runstüki vastu on peatatud ja sellega seoses on enampakkumine tühistatud. Nimelt algab 19. märtsil Harju maakohtus istung, mille käigus peab kohtunik otsustama, kas kuulutada välja Runstüki pankrot. Igal juhul ei tohi temale kuuluvat vara rohkem müüa ning tulevikus hakkab kinnistule uut omanikku otsima tõenäoliselt juba pankrotihaldur.

Runstüki varasid on tema võlgade tõttu sundkorras müüdud 2013. aastast ning Laidoneri plats 8 asuva kinnistu müüki on nõudnud Bigbank. On teada, et võlgnik ise on Eestist lahkunud. Tema nimel on väidetavalt üks telefoninumber Rootsis, kuid sellel eile Sakala kõnele ei vastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles