«Draama» sõidutab publiku Viljandisse

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kogujad"
"Kogujad" Foto: arhiiv

Täna on Eesti teatri festivali «Draama» kavas Ugala etendus «Kogujad». Ühtlasi mängitakse  seda sügavasisulist näidendit Viljandi vanas lennukitehases viimast korda.


«Kogujad» on festivali turundus- ja kommunikatsioonijuhi Katrin Maimiku sõnul ainuke etendus, mida vaadatakse väljaspool festivalilinna: Tartust sõidutatakse huvilised eribussiga Viljandisse ja tagasi.

«Tallinnas mängib ka väliskülaline, Iraanist tulnud Mungu Theatre Group, aga 12. septembril esineb ta Vanemuise väikeses majas, pannes oma etendusega «Caligula» kogu festivalile punkti,» rääkis Katrin Maimik.

«Draama» kuraator Madis Kolk, kes ainuisikuliselt koostas ürituse põhiprogrammi, ütles, et just mängukoht sai takistuseks, miks «Kogujad» põhikavasse ei jõudnud. Kunstiliselt tasemelt väärinuks lavastus kindlasti kohta Eesti teatripüramiidi tipus.
Ugala turundusjuhi Reigo Rannu sõnul on kaks «Kogujate» kolmest viimasest mängukorrast läinud täismajale.

«Tänase etenduse kohta ei oska täpselt öelda, sest sellele müüb peale meie kassa piletid ka «Draama». Küsida igaks juhuks võib,» lausus ta.

Septembri lõpul sõidab «Kogujate» trupi vähendatud koosseis sealse Eesti maja kutsel New Yorki. Etendused on oktoobri algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles