Sügav auk võiks rehavarre asemel ka mehe neelata

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anmar Pihlaku krundi taga kallaku peal on auk, mida varem võis ka põhjatuks nimetada, sest põhja kätte saada ei õnnestunud. Praegu, kui sula on auku pinnast uhtunud, võib rehavarrega ka arvatavat põhja või vahepõhja tunda.
Anmar Pihlaku krundi taga kallaku peal on auk, mida varem võis ka põhjatuks nimetada, sest põhja kätte saada ei õnnestunud. Praegu, kui sula on auku pinnast uhtunud, võib rehavarrega ka arvatavat põhja või vahepõhja tunda. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Väikse ja Õuna tänava vahelise kallaku haljas­alal, kust avaneb kaunis vaade Viljandi järvele, haigutab auk, mis näitas oma sügavust, kui haukas endasse reha koos varrega.

Õuna tänava elanik Anmar Pihlak juhatas Sakala oma krundi piirist välja mäenõlvale. Sula oli seal asuvale augule kandnud oksi ja pinnast, mistõttu sissekukkumise ohtu ei tundunud olevat. Kui aga Pihlak ühe jala lohku toetas, vajus ta kohe veidike allapoole ning kui ta jalga liigutas, vetrus pinnas päris korralikult ja andis tunnistust allpool olevast tühjusest.

Sama kinnitas reha, mille Pihlak torkas sisse ühest lohu nurgast, kuhu polnud prahti varisenud. Reha kadus sinna kiiresti sisse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles