Vapimärgi sai teenekas teadlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vapimärgi sai maavanemalt teadur Toivo Univer.
Vapimärgi sai maavanemalt teadur Toivo Univer. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi maavanem andis maakonna kõrgeima autasu, Viljandimaa vapimärgi Eesti maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse teadurile Toivo Univerile, kes on nelja aastakümne vältel teinud suurt tööd õuna- ja pirnisortide aretamisel. Vapimärk anti kätte pühapäeva õhtupoolikul Sakala keskuses korraldatud vabariigi aastapäeva vastuvõtul. Univer ütles oma tänukõnes, et tal on kolm soovi. 

«Esiteks: minge kõik valima ja valige meie riiki juhtima asjatundlikud ja pädevad inimesed, et juba eos oleks välistatud vaikiva alistumise võimalus,» sõnas ta.

«Teiseks: eelmiste põlvkondade higi on muutnud meie maa viljakandvaks. Nad on valanud verd selle eest, et Eesti saaks olla vaba riik. Ärge müüge Eestimaad praeguse, järjest odavamaks mineva raha eest välismaalastele! Kolmandaks sooviks on see, et kultuuri säilimiseks peavad olema inimesed, kes seda vajavad, ja peab olema keel, mis seda koos hoiab. Minu isa ütles, et see rahvas, kes loobub vabatahtlikult oma emakeelest, on orjarahvas. Meie ei ole orjarahvas!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles