Toetus aitab tiibu sirutada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäevasel üritusel said teiste hulgas Epp Petrone (keskel) lasteraamatute müügiga kogutud stipendiumi Narva lastekodus kasvanud Aleksander ja Dimitri, kes lõpetasid kevadel põhikooli.
Pühapäevasel üritusel said teiste hulgas Epp Petrone (keskel) lasteraamatute müügiga kogutud stipendiumi Narva lastekodus kasvanud Aleksander ja Dimitri, kes lõpetasid kevadel põhikooli. Foto: Liisi Seil

Pühapäeval Kondase keskuses kirjastuselt Petrone Print ja Lions-klubilt Viljandi Ellips stipendiumi saanud lastekodunoored rõõmustavad kõige rohkem selle üle, et Eestis on väga palju inimesi, kes neist hoolivad.


«Kindlasti kulub see raha ära, sest kõrgkooli minnes on vaja osta väga palju asju,» ütles Petrone Prindilt stipendiumi saanud 19-aastane neiu, kes on juba nädala ülikoolipingis istunud.

SOS Tallinna lastekülas kasvanud tüdruk lisas, et ei teadnudki, et ümberringi on nii palju inimesi, kes temast ja ta saatusekaaslastest hoolivad. «Vahel on see teadmine, et sinu ümber on inimesi, keda saad usaldada ja kellega koos aega veeta, isegi tähtsam kui materiaalne toetus. Hea sõna loeb väga palju!»

Stipendiumisaajale jäid meelde ka lastekodus kasvanud koreograafi Maido Saare sõnavõtt ning olümpiavõitja Erika Salumäe saadetud tervitus. «Neid inimesi, kes oma lastekodus kasvamisest räägivad, vaatad kuidagi teise pilguga,» tõdes ta.

SOS Keila lastekülas kasvanud noormees rääkis, et tema stipendium läheb koolikulutusteks — lisaks õppevahenditele nõuavad raha ju igasugused ekskursioonid ja muud üritused. «Kui midagi üle jääb, paigutan selle huvitegevusse.» kõneles hiljuti gümnaasiumiteed alustanud noor.

Noormehele meeldis eriti pühapäevasele üritusele eelnenud ekskursioon. «Giid rääkis seal Viljandi kohta väga palju huvitavaid asju,» ütles ta.

Kirjastus Petrone Print andis koostöös heategevusfondiga Dharma pühapäeval stipendiumi kümnele noorele, kes tunnistati võistluse «Toetame hästi õppivaid lastekodunoori» võitjaks. Pooled neist lõpetasid tänavu kevadel gümnaasiumi ning said kirjastuselt 2000 krooni, viit põhikooli lõpetajat toetati 1000 krooniga. Raha koguti Epp Petrone kirjutatud lasteraamatute müügiga. Iga teose hinnast läks stipendiumifondi 10 krooni.

Stipendiaadid on kasvanud Eesti eri paikades: Viiratsis, Maidlas, Narvas, Tartus, Keilas ja Tallinnas.

Iga noor sai ka võistluse patrooni Erika Salumäe elust kõneleva teose «Jääda ellu» ning kirjastuse Petrone Print väljaantud Rein Siku raamatu «Minu Ugrimugri», samuti internetikaubamaja Anttila 1000-kroonise kinkekaardi.

Lions-klubi Viljandi Ellips andis omalt poolt 2000 krooni ühele neiule, kes on kasvanud Viiratsi asenduskodus.

«Plaanin seda summat kasutada arvuti ostmiseks,» lausus 19-aastane neiu, kes õpib ametikoolis müügikorraldust. «Kui näed, et sinu kõrval on inimesed, kes aitavad eluga toime tulla, oled ka ise valmis hiljem teisi aitama,» lisas ta.

Stipendiumide üleandmisel jagasid noortele häid sõnu kirjastuse Petrone Print juht Epp Petrone, heategevusfondi Dharma tegevjuht Malle Eenmaa, Viljandi sotsiaalameti juhataja Helmen Kütt ja Viljandi Ellipsi president Piret Põlme.

Laulsid muusikakooli neiud Eva-Lotta Vunder, Merylin Tiit ja Eva Kuum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles