Tusti külaplatsil saab võistluseks valmistuda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Ületuleval laupäeval peetakse Viljandimaal Viiratsi vallas Tusti külas Viljandimaa lahtised kiikingu ehk üle võlli kiikumise meistrivõistlused.


Üheksandat korda teoks saava mõõduvõtu korraldaja Raul Kuke sõnul ootab huvilisi võistluspaigas juba praegu kaks kiike. «Võib tulla julgelt proovima,» ütles ta.

Tusti külaplatsi läheduses elav Kukk selgitas, et omapäi siiski kiikedele turnima ei pääse. «Väljaku juures stendil on minu telefoninumber, tuleb veidi oodata ning ma tulen kohale, aitan ja õpetan,» lubas ta.

Korraldaja sõnul on maakonna kiikingu meistrivõistlustele oodatud kõik ning selleks on võimalik eelseisva kahe nädala vältel Tustis harjutada.

Võistlus algab 18. septembril kell 11. Viljandimaa parimad selguvad neljas arvestuses: alla 16-aastased noormehed ja neiud ning 17-aastased ja vanemad ehk meeste ja naiste klass.

Eestis leiutatud kiikingus võisteldakse selle peale, kes suudab pikemate aistega kiigel end üle võlli lennutada.

Viljandimaa meistrivõistluste juhendiga saab tutvuda siin.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles