Enamik röövpüüdjaid mitu korda ühe ja sama reha otsa ei astu

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik / Postimees

Kui viis aastat tagasi pidi keskkonnainspektsioon trahvima metsarikkumiste eest umbes kümme korda rohkem kui mullu, siis eelmisel aastal rändas enamik vormistatud trahvikviitungeid kalameeste taskusse.

Keskkonnainspektsiooni Viljandimaa büroo juhataja Naima Täär sõnas, et kuigi aastast aastasse on inimeste teadlikkus suurenenud ja keskkonnahoid paranenud, trahvisid inspektorid eelmisel aastal 25 kalapüügiseadust rikkunud inimest ning tõmbasid veest välja 59 selguseta kuuluvusega püügivahendit. 

Kokku määras Viljandimaa büroo eelmisel aastal keskkonnaseaduste rikkumiste eest trahvi summas 6955 eurot, millest umbes pool tuligi kalameeste tegutsemisest. Enamik trahvitavaid oli kalasaaki jahtinud hobi korras. Viljandimaal on umbes 40 tegutsevat kutselist kalurit. Neist oli keskkonnainspektsioonil mullu pretensioone vaid kahe vastu, kes olid eksinud püügiandmete esitamisega ja pannud püügile loas lubatust rohkem vahendeid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles