Suure-Jaani vald plaanib suuri ehitusi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani tänavad kaevatakse torude paigaldamiseks üles ning maanteeamet plaanib samale ajale teetöid.
Suure-Jaani tänavad kaevatakse torude paigaldamiseks üles ning maanteeamet plaanib samale ajale teetöid. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Suure-Jaani vald uuendab 40 miljoni krooni eest ravikeskust ning valmistub enam kui 100 miljonit krooni nõudvateks toru- ja teetöödeks.


«Järgmisel suvel on mingil hetkel Suure-Jaani linna tänavad suures osas üles songitud,» nentis vallavanem Tõnu Aavasalu kavandatavatest töödest rääkides.
Vald on asunud otsima ehitajat, kes rajaks linnas 3,6 kilomeetrit vee- ja ligi seitse kilomeetrit kanalisatsioonitorustikku, hulga ühendusi ning tuletõrjehüdrante ja reoveepumplaid.

Vald maksab töö eest 20 protsenti ning suurem osa tuleb toetusena. Tööde hind selgub siis, kui ehitajad on pakkumised teinud, kuid eeldatavalt võiks see jääda 15 miljoni krooni kanti.

Kui torutööd kevadel lahti lähevad, tähendab see, et paljud tänavad kaevatakse üles ning see toob elanikele kaasa liiklemismuresid.

Samal ajal kui vald plaanib suurt torustikuehitust, kavatseb maanteeamet kaks Suure-Jaani peatänavat korda teha. Praeguse kava kohaselt otsitakse kevadeks ehitaja, kes korrastaks 1,85 kilomeetrit Köleri tänavat ning 860 meetrit Jaama tänavat.
Lääne regionaalse maanteeameti peaspetsialisti Allan Alliku sõnul pole veel teada, kas  remondile kulub aasta või kaks.

Peale vallakeskuse torustiku kordategemise hakatakse Euroopa Ühtekuuluvusfondi raha eest vee- ja kanalisatsioonitorusid parandama mitmes teises Suure-Jaani valla alevis. Nende tööde hinnaks arvab vallavanem ligi 100 miljonit krooni ning vähemalt 15 protsenti maksumusest peab leidma Suure-Jaani vald. Tõnu Aavasalu hinnangul tähendab see vajadust võtta uus laen.

Peatselt kavatseb vald laenata 12 miljonit krooni, et teha euroabiga korda Lõhavere ravikeskus. Järgmisel aastal on torutöödeks vaja laenata tõenäoliselt veidi suurem summa. «Oleme arvutanud, et 15 miljonit krooni,» täpsustas vallavanem.

Ta kinnitas, et ka laenukoorma suurendamise järel jääb vald seadustega ettenähtud piiridesse.

Kui tööd tehtud saavad, peaks kõikjal Suure-Jaani suuremates keskustes olema vee- ja kanalisatsioonimure lahendatud ning vallakeskuses ka tänavad korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles