Viljandis avatav fotonäitus moslemite elust kütab kirgi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildid näituselt. Islam on levinud kõigile mandritele ja moslemeid on ligi miljard. Eestis on moslemeid hinnanguliselt veidi üle 1500.
Pildid näituselt. Islam on levinud kõigile mandritele ja moslemeid on ligi miljard. Eestis on moslemeid hinnanguliselt veidi üle 1500. Foto: Arvo Iho

Tuntud filmioperaator ja -režissöör Arvo Iho avab homme Viljandis fotonäituse «Islam Eestis – omad võõrad», mis on tekitanud Tallinnas moslemite hulgas väikese skandaali ning mille eest autor on saanud ähvardusi.

«Üks eriti aktiivne eestlannast islami propagandist esitas minu peale kaebuse teabeametisse,» rääkis Iho. «Mulle anti aga õigus ja seepärast soovin oma näitust üle Eesti näidata, et inimesed teadvustaksid: moslemitega seotud probleemid pole aktuaalsed ainult Prantsusmaal, Rootsis ja Taanis, vaid juba ka Eestis».

Näituse avamisel Viljandis osaleb Türgist pärit tudeng, kes on loobunud islamiusust ja on šariaadiseaduste järgi mõistetud surma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles