Valima mineku eelseid mõtteid

Olav Renno
, Eesti Vabariigi kodanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olav Renno
Olav Renno Foto: Elmo Riig / Sakala

​LÕPPEMATU VOOLUNA jõuab postkastidesse Toompeale pürgijate klantspaberile trükitud paraadportreesid, samuti pilte, kus neid on kujutatud lihtlabaste toimingute juures, olgu või köögitüdrukuna, koos lubadustega, et kindlalt edasi, teeme teisiti või kolmat-neljat moodi. Sellest hüüdlausete virvarrist jääb vägisi mulje, nagu oleks viimased 22 ja pool aastat meie iseseisvust mööda libisenud eduta ja kasuta, ilma et oleksime päris ja inimeste Eestile lähemale jõudnud.

 

Noored poliitbroilerid jagavad poetrepil ja muudes rahvarohketes kohtades igasugu nänni, kandidaadid ise etendavad kodukäijaid või harjuskeid ning kui ei saa jutule, riputavad loodetava valija ukselingi külge reklaamlehti, et järgmine sinnajuhtuja – olgu ausate kavatsustega või mitte – näeks: ju pole kedagi kodus. Koosolekutel, mis lasevad valijaskonnalgi oma mured ja arvamused välja öelda, kohtab paljusid poliitikuid, keda oma kolm aastat on heal juhul vaid telepildis nähtud.

Neli aastat on küllalt pikk aeg, et valijad unustaksid, kes mida lubas ellu viia, juhul kui saab meie kõrgeima riigivõimu, rahva delegeerituks ning valijate vajaduste ja soovide realiseerijaks. Ja vähe on neid, kellel on kusagile riiulinurka ununenud kirevad paberilehed eelmine kord tões ja vaimus jagatud lubadustega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles