Tublide poiste koolitöö edeneb väikestviisi päris äriks

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui jõulude ja aastavahetuse aegu müüsid (vasakult) Stefan Airapetjan, Joosep Pill ja Ott Martens omatehtud küünlaid soliidsetes tumedates karpides, siis sõbrapäeva eel tegid nad turustamisstrateegias väikese muudatuse ja võtsid kasutusele punased pakendid.
Kui jõulude ja aastavahetuse aegu müüsid (vasakult) Stefan Airapetjan, Joosep Pill ja Ott Martens omatehtud küünlaid soliidsetes tumedates karpides, siis sõbrapäeva eel tegid nad turustamisstrateegias väikese muudatuse ja võtsid kasutusele punased pakendid. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Võib-olla me pühendusime rohkem. Samas võtsime asja naljaga pooleks. Kui liiga tõsiselt teha, ei tule vist midagi välja,» arutleb Viljandi gümnaasiumi kümnenda klassi noormees Stefan Airapetjan selle üle, miks tema osalusel mullu hilissügisel sündinud õpilasfirma ootamatult edukaks kujunes.

Lisaks finantskirjaoskuse selgeksõpetamisele, mida gümnaasiumi majandusprogramm nii või teisiti ette näeb, tahab Viljandi kool julgustada majandusõppe suuna noori ise ettevõtluses kätt proovima. Nii on nendel juba esimesel aastal kohustus organisatsiooni Junior Achievement Eesti toel õpilasfirma asutada. Väikestes gruppides tehakse läbi ettevõtte loomise ning kauba tootmise ja turustamise protsess.

Tähtis müügitöö

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles