Rekordit nihutanud kuulitõukaja rihib tiitlivõistluste normi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Galeta uuendas laupäeval sentimeetri võrra Viljandimaa kuulitõukerekordit, saades tulemuseks 19.16. Pilt on tehtud eelmisel suvel Viljandis Valter Kalami mälestusvõistlustel.
Kristo Galeta uuendas laupäeval sentimeetri võrra Viljandimaa kuulitõukerekordit, saades tulemuseks 19.16. Pilt on tehtud eelmisel suvel Viljandis Valter Kalami mälestusvõistlustel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa kuulitõukaja Kristo Galeta loodab kolme päeva pärast asetleidvatel Eesti sisemeistrivõistlustel jõuda tulemuseni, mis tagaks talle märtsis peetavatel Euroopa sisemeistrivõistlustel osalemise õiguse.

Möödunud laupäeval jõudis Sakala seltsi esindav Galeta Tartus Martin Kutmani mälestusvõistlustel ihaldatud piirile väga lähedale. Ta saavutas tugevas rahvusvahelises konkurentsis uut Viljandimaa rekordit märkiva tulemuse 19.16 ja see andis talle kolmanda koha.

Nagu Galeta ütles, jäi tiitlivõistlustele lubav tulemus vaid 34 sentimeetri kaugusele, paraku on vajaliku 19.50-ni ulatuva soorituseni jõuda raskem, kui numbrites paistab. «Võistlusvorm näitab siiski tõusvat trendi. Olen selle nimel ka kõvasti vaeva näinud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles