Kõrgetasemelisem kõrgharidus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KÕRGHARIDUSE TEEMAD, probleemid ja areng on tähtsad kogu ühiskonnale. Riigikogu valimiste eel oleme sõnastanud üliõpilaste ootused parlamenti pürgivatele erakondadele. Toome välja olukorrad ja probleemid, mis vajavad lahendusi kõrghariduses. Riik, ülikoolid ja üliõpilaskond peavad looma ja leidma võimalusi, kuidas muuta kõrgharidus ja ülikoolid ajakohasemaks, mismoodi väärtustada enam teaduse arengut.

Millised on need muudatused, mida tuleb teha lähiaastatel Eesti teaduses ja ülikoolides?

ESITEKS: ÜLIKOOLISEADUST ja ülikoolide seadusi tuleb muuta nõnda, et ülikoolide nõukogud oleksid iseseisvamad ja julgeksid teha otsuseid. Tähtis on kõrghariduse ajakohane, avatud ja oskuslik juhtimine, mille puhul otsuste tegemisel arvestataks ka üliõpilastega. Liiga tihti tehakse ülikoolide juhtimises kokkuleppeid sõltuvalt päevapoliitilistest skandaalidest või ülikoolisisestest probleemidest. Juhtimisel ja ülikoolisisestel otsustel on suur tähtsus: noored, kes ülikooli lõpetavad, on haritud, õppetöö ja teadus, mida ülikoolid teevad, aga uudne ja tänapäevane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles