Viljandi antiigipoodide hitid on vanad lauanõud ja mänguasjad

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tänava antiigi- ja vanakraamipoe omanik Ivar Pai näitab vaasi, mis väidetavalt oli enne Teist maailmasõda hotellis Grand Hotel Viljandi.
Tartu tänava antiigi- ja vanakraamipoe omanik Ivar Pai näitab vaasi, mis väidetavalt oli enne Teist maailmasõda hotellis Grand Hotel Viljandi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Antiigi- ja vanavarapoodide omanikud on täheldanud, et aastate jooksul on nende äride menukaup muutunud: kui 1990-ndatel oli kõige enam nõutud sõdadevahelises Eestis tehtud talumööbel, siis praegu lähevad paremini pisemad asjad, näiteks sama perioodi lauanõud.

Viljandis on kolm antiigi- ja vanavarapoodi: üks Väike-Turu, teine Turu ja kolmas Tartu tänaval. Lisaks asub Lossi tänaval raamatute antikvariaat.

Nagu nende poodide omanikud tõdesid, pole talv selles äris just kõige soodsam aeg. Turu tänava Nõukapoe pidaja Kaido Kajando nentis, et jaanuaris, veebruaris ja osaliselt ka märtsis läheb müük halvasti, see-eest mõtlevad inimesed sel ajal, mida endale hiljem soetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles