Karksis näeb Tšehhi roboteid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merkuri konstruktorrobotid võiksid Andor-Olari Ilisoni arvates pakkuda tugevat konkurentsi koolides levinud Lego-robotitele. Pilt pärineb robotite võistluselt ja kogupereürituselt «Robotex 2014».
Merkuri konstruktorrobotid võiksid Andor-Olari Ilisoni arvates pakkuda tugevat konkurentsi koolides levinud Lego-robotitele. Pilt pärineb robotite võistluselt ja kogupereürituselt «Robotex 2014». Foto: Andor-Olari Ilison

Mõisakülalane otsustas Eestis populariseerida nõukogude ajast paljudele tuttavaid konstruktoreid, mida toodetakse Tšehhimaal Merkuri kaubamärgi all.

Osaühingu Andori juhatuse liikme Andor-Olari Ilisoni sõnul on tema sidemed Tšehhimaaga olnud pikaajalised. «Hakkasin sellega tegelema, et Eesti lastel oleks samasuguseid meenutusi, nagu on nende isadel ja vanaisadel Vene ajast, kui nad panid neid aukudega liistakatest konstruktoreid kokku,» rääkis Ilison. Toonastest aegadest eristab tänapäeva konstruktoreid muu hulgas see, et nüüd on võimalik panna ehitatu robotina liikuma.

Võttes arvesse, et viimasel ajal räägitakse palju inseneri õppekavade populaarsusest, on Ilisoni hinnangul Merkuri konstruktorid parim viis, kuidas pisikestest lastest insenere kasvatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles