Hapnikku ajudesse

, ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kuusk
Peeter Kuusk Foto: Elmo Riig / Sakala

SAKALA TOIMETAJA Rannar Raba kurtis oma artiklis «Hapnikuvaegus akvaariumis» (vaata 7. veebruari Sakalast – toimetus), et vähesed ettevõtjad söandavad kaasa lüüa kohalike volikogude töös ja sekkuda ajalehest loetud avalikesse debattidesse. Samuti, et tal tuli pettuda, sest ta ei saanud ettevõtjatelt ettepanekuid maakonnale eraldatava 11 miljoni euro kasutamise kohta. Ajakirjanik oletab, et see võib olla ajapuudusest või mõttelaiskusest. 

Et olen Viljandi tegemisi pikki aastaid jälginud ja nii mõneski ettevõtmises ise sõna sekka öelnud, arvan teadvat mõningaid põhjusi, miks ikkagi on vähe kuulda ettevõtjate häält ja miks see poliitikuteni ei jõua.

Esiteks: poliitikutel on popp väita, et nad küsivad ettevõtja arvamust. Tegelikult tahavad nad ettevõtja arvamust teada seni, kuni too ei ole veel oma arvamust avaldanud. Niipea, kui ettevõtja on oma arvamusega lagedale tulnud, ei taheta sellega enam nii väga arvestada, sest see ei pruugi olla poliitiliselt korrektne või toetada kellegi huve ja arusaamu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles