Sotsiaalministeerium: lihtsaid lahendusi ei pruugi olla

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna laste õiguste juhi Tõnu Poopuu sõnul pole ministeerium nõus väitega, et riiklik lastekaitsesüsteem soosib laste kasvamist tänavalasteks. 

 

«Riik on selgelt väljendanud seisukohta, et iga laps on väärtus ning lapse heaolu ja õigused peavad olema tagatud,» lausus ta. «Esmane kohustus lapse kasvatamisel lasub lapsevanemal, keda riik ja kohalikud omavalitsused peavad selles toetama.»

Poopuu märkis, et väga oluline on lapse abivajadust põhjalikult hinnata ning hinnangule põhinedes pakkuda lapsele vajalikku tuge.

«Hinnangu andmist hõlbustab lapse ja perekonnaga usaldusliku ja toetava suhte loomine. Kindlasti on vajalik tegelda kogu last ümbritseva sotsiaalse keskkonnaga,» rääkis ta. 

Käesolevas leheloos kajastatuga sarnaste juhtumite puhul on Poopuu sõnul tähtis kaasata spetsialiste ning teadvustada, et kui probleem on kestnud kaua, ei pruugi selle lahendamiseks lihtsaid lahendusi olla. «Kui kohaliku omavalitsuse ametniku võimalustest ei piisa olukorra lahendamiseks, on vajalik otsida abi ja tuge teistelt spetsialistidelt. Selles osas saavad aidata need eksperdid, kes on varem samalaadsete juhtumitega kokku puutunud.» 

Toetamaks omavalitsusi lastekaitsejuhtumitega tegelemisel luuakse järgmisel aastal sotsiaalkindlustusameti juurde lastekaitseüksus. Seniks soovitas ministeerium nõuande saamiseks helistada lasteabitelefonil 116 111 või pöörduda sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles