Redutavat alaealist ei suuda keegi koju ega kooli tagasi tuua

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On selge, et laps ei jookse kodust ära ega jäta kooli, kui tema elus on kõik korras. Aga kui ta miskipärast tahab omaette olla või sõprade seltsis redutada, jääb seadusekäsi tema kammitsemisel jõuetuks. Pilt on lavastatud.
On selge, et laps ei jookse kodust ära ega jäta kooli, kui tema elus on kõik korras. Aga kui ta miskipärast tahab omaette olla või sõprade seltsis redutada, jääb seadusekäsi tema kammitsemisel jõuetuks. Pilt on lavastatud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Halliste valla 12-aastane tüdruk lahkus kodust ja koolist ning pere ja omavalitsuse murele lahendust ei paista, sest mingit seaduslikku võimalust teda turvalist koolilapse elu jätkama panna ei ole.

Olukorra kirjeldamisest pisut ette rutates olgu öeldud, et tüdruk pole teadmata kadunud, vaid redutab ilmselt Viljandis. Juba ligikaudu kuu aega. Oma telefoni jättis ta koju, kuid tuttavate kaudu kontakti otsides oli ema temaga korraks telefonitsi rääkida saanud. Ema sõnul vastas tüdruk, et teda ei huvita miski, ja lõpetas kõne.

Tüdruku ema ja isa ning ka tema enda nimi on toimetusele teada, kuid need jäävad leheveergudel avaldamata, et mitte põhjustada asjaosalistele veelgi rohkem kannatusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles