Vägevaima tee saab omakasvatatud või ise loodusest korjatud taimedest

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varakevadel on Eesti looduses esimesi õitsejaid Uus-Meremaalt pärinev harilik katkujuur. Selle taime tõid keskajal meile mungad. Toona kasutati teda katku ja köha raviks ning haavade parandamiseks.
Varakevadel on Eesti looduses esimesi õitsejaid Uus-Meremaalt pärinev harilik katkujuur. Selle taime tõid keskajal meile mungad. Toona kasutati teda katku ja köha raviks ning haavade parandamiseks. Foto: Erakogu

Eesti suurima ja vanima, Järvamaal tegutseva Kubja ürditalu perenaine Merike Sander soovitab inimestel, kui vähegi võimalik, ise loodusest ravimtaimi koguda või siis neid koduaias kasvatada. 

«Kui ise taimi korjata või kasvatada, siis tead, et need on kogutud õigel ajal ja kuivatatud nii, nagu peab. Ühtlasi kätked niimoodi neisse oma käte ja mõtete positiivset energiat,» räägib ta. «Välismaa suurtootjate kaupa ostes ei saa selle mõjus ja kvaliteedis kindel olla. Näiteks võib toodang olla kogutud Malaisiast ja pakendatud Saksamaal, realiseerimistähtaeg märgitakse aga alates pakendamisajast.»

Salvei võiks koduaiast võtta olla

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles