Järvejooksu võitjat ähvardab tiitlist ilmajäämine

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Eesti dopinguvastane distsiplinaarkolleegium otsustab Ilja Nikolajevile võistluskeelu rakendada koos kõigi võistlustulemuste tühistamisega alates 16. aprillist 2013, tuleb ümber teha ka Viljandi järvejooksu 2013. aasta võitjakivi.
Kui Eesti dopinguvastane distsiplinaarkolleegium otsustab Ilja Nikolajevile võistluskeelu rakendada koos kõigi võistlustulemuste tühistamisega alates 16. aprillist 2013, tuleb ümber teha ka Viljandi järvejooksu 2013. aasta võitjakivi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Rahvusvaheline kergejõustikuliit IAAF on esitanud maratonijooksjale Ilja Nikolajevile süüdistuse antidopingu reeglite rikkumises ning taotleb talle nelja-aastast võistluskeeldu. 

IAAF algatas Nikolajevi suhtes uurimise vereprofiili alusel, mis oli koostatud seitsme võistlusvälise vereproovi põhjal vahemikus 16. aprillist 28. novembrini 2013 ning oli IAAF-i adaptiivmudeli põhjal vähemalt 99,9-protsendilise tõenäosusega ebanormaalne.

Ilja Nikolajev võitis 2013. aasta 1. mail suurjooksu ümber Viljandi järve ning 2014. aasta 23. juunil jaanijooksu ümber Karksi-Nuia paisjärve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles