Viljandi aukodanik külastas linnapead

, Viljandi pressiesindaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Kalle Jents kinkis linna aukodanikule Roman Toile savist
valmistatud vana veetorni.
Viljandi linnapea Kalle Jents kinkis linna aukodanikule Roman Toile savist valmistatud vana veetorni. Foto: Eha Moosel

Kanadas Torontos elav Viljandi ainus elusolev aukodanik dirigent Roman Toi käis reedel Viljandi raekojas ning kohtus linnapea Kalle Jentsiga, kellega arutas linnaelu puudutavaid probleeme.


Toi sõnas, et on Viljandi eluga väga hästi kursis. «Mulle tuleb «Sakala» ja sealt ma siis loen,» selgitas ta.

94-aastane aukodanik tundis linnapeaga vesteldes huvi linna viimase aja plaanide vastu ja ütles, et jäi Viljandis nähtuga rahule. «Siiski võiks midagi ette võtta Pika tänavaga,» rääkis ta lagunenud munakiviteest, mida mööda saab vanalinnast järve äärde. «Aga staadion tuleb ilus,» kiitis ta.

Mõtteid vahetati uue gümnaasiumi loomise ja üle järve köisraudtee rajamise võimalikkuse üle. «Mõlemad ideed on kiiduväärt, kui nende elluviimiseks raha saadakse,» arvas Toi.

Linnapea andis vana veetorni taastamiseks mõni aasta tagasi suurima annetuse teinud Roman Toile kohtumise meenutuseks käsitsi savist valmistatud väikese vana veetorni.

Peale Toi on Viljandil veel kaks aukodanikku. 1934. aastal andis volikogu selle tiitli toonasele vägede ülemjuhatajale Johan Laidonerile ning 1996. aastal valiti aukodanikuks Eesti Vabariigi ajal pikalt Viljandit juhtinud linnapea August Maramaa. Roman Toi nimetati aukodanikuks 1997. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles