Siimani farmis sõidavad lehmad karusselliga

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karussell-lüpsmine on Ameerika Ühendriikides väga levinud, aga Eestis veel uudne. Seega peab osaühingu Mangeni PM juht Meelis Venno pead murdma, kuidas loomi lõbustuspargi atraktsiooniga sarnanevalt lüpsiplatsilt kõige hõlpsamini maha saada.
Karussell-lüpsmine on Ameerika Ühendriikides väga levinud, aga Eestis veel uudne. Seega peab osaühingu Mangeni PM juht Meelis Venno pead murdma, kuidas loomi lõbustuspargi atraktsiooniga sarnanevalt lüpsiplatsilt kõige hõlpsamini maha saada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõo vallas Koksveres asuva Siimani farmi vast valminud ülimoodne kompleks peaks andma odavama piima ning lehmadele pikema ja lõbusama elu.

1500 lehmale ehitatud kompleksi rajas osaühing Mangeni PM. Selle juhi Meelis Venno sõnutsi on uutes lautades lehmade elu varasemast palju tervislikum ja huvitavam.

«Eriti meeldib neile käia karussell-lüpsiplatsil. Ainuke häda, et nad ei taha sealt enam sugugi maha tulla,» rääkis naerulsui farmi juhataja Terje Päll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles