Viljandis hakkab tegutsema Star FM

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on viljandlased saanud Star FM-i programmi kuulata vaid raadio kodulehe kaudu internetist.
Seni on viljandlased saanud Star FM-i programmi kuulata vaid raadio kodulehe kaudu internetist. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Kultuuriministeerium kinnitas eile ringhäälinguload eestikeelsete raadioprogrammide lubade väljastamiseks Viljandi linna ja Rapla valla levipiirkonnas.


Viljandi piirkonnas otsustati luba anda aktsiaseltsile Media Invest Holding raadioprogrammi Star FM edastamiseks ning Rapla levipiirkonna loa saab Rapla noorte tegijate Livemix Media osaühing uue raadioprogrammi Tre Raadio edastamiseks.

Ministeeriumi meedia ja autoriõiguste osakonna juhataja Peeter Sookruus ütles, et mõlema loa saamiseks laekus neli taotlust ja valik tehti hulka asjaolusid arvestades.

Viljandi piirkonnas olid luba küsinud veel mittetulundusühing Raadio 7 jaamaga Raadio 7 ning Raadio Uuno ja Raadio Elmar.

«Võrreldes teiste taotluste esitajatega on Media Invest Holdingul märksa väiksem levipiirkond populaarse Star FM programmi edastamiseks ning tema leviala võiks kasvada, et anda raadioturul tegutsejatele maksimaalselt võrdseid võimalusi ja kuulajatele rohkem valikuid,» selgitas Sookruus Viljandi piirkonna võitja valikut.

Livemix Media taotluse eelis teiste ees oli Sookruusi sõnul suunitlus eelkõige kohalikule kuulajale ja kohaliku elu kajastamine.

«Teised taotlejad soovisid laiendada oma programmide leviala, kuid kohaliku raadioprogrammi tegemine väärib toetust ja nüüd antakse uutele tegijatele selleks võimalus,» rääkis ta.

Konkursi tingimuste kohaselt peab programmi maht olema vähemalt 16 tundi ööpäevas ja vähemalt 112 tundi nädalas. Päevasel ajal kella 7—20 tuleb edastada ringhäälinguloa omaniku toodetud või tellitud programmi, mis sisaldab uudistesaateid.

Kohaliku ringhäälinguloa korral peab edastama ka kohalikku elu kajastavaid saateid.

Päevasel ajal edastatava programmi sõnalise osa maht on vähemalt 20 ja Eesti autorite teoste osa samuti vähemalt 20 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles